Борошно зеленої гречки як поживне середовище для заквасок спонтанного бродіння. - Гетьман, Інна Анатоліївна; Кухаренко, Іванна Олександрівна; Михонік, Лариса Анатоліївна (My University, 2021)
В роботі викладено особливості використання борошна зеленої гречки в якості живильного середовища для розведення закваски спонтанного бродіння. Звернено увагу на харчову цінність борошна, особливості циклів розведення та поновлення гречаної закваски, наведено показники якості (органолептичні та фізико-хімічні) та зроблено відповідні висновки.The peculiarities of using green buckwheat flour as a nutrient medium for dilution of spontaneous fermentation are presented in the paper. Attention is paid to the nutritional value of flour, features of cycles of cultivation and renewal of buckwheat leaven, quality indicators (organoleptic and physicochemical) are given and appropriate conclusions are made.
Keywords: хлібні вироби; борошно зеленої гречки; харчова цінність; закваска спонтанного бродіння; технологічний процес; показники якості; bread products; green buckwheat flour; nutritional value; leaven of spontaneous fermentation; technological process; quality indicators; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів