Гетьман, Інна АнатоліївнаКухаренко, Іванна ОлександрівнаМихонік, Лариса Анатоліївна2021-06-232021-06-232021Гетьман, І. Борошно зеленої гречки як поживне середовище для заквасок спонтанного бродіння / І. Гетьман, І. Кухаренко, Л. Михонік // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. –Ч. 1. – С. 122.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34608В роботі викладено особливості використання борошна зеленої гречки в якості живильного середовища для розведення закваски спонтанного бродіння. Звернено увагу на харчову цінність борошна, особливості циклів розведення та поновлення гречаної закваски, наведено показники якості (органолептичні та фізико-хімічні) та зроблено відповідні висновки.The peculiarities of using green buckwheat flour as a nutrient medium for dilution of spontaneous fermentation are presented in the paper. Attention is paid to the nutritional value of flour, features of cycles of cultivation and renewal of buckwheat leaven, quality indicators (organoleptic and physicochemical) are given and appropriate conclusions are made.otherхлібні виробиборошно зеленої гречкихарчова цінністьзакваска спонтанного бродіннятехнологічний процеспоказники якостіbread productsgreen buckwheat flournutritional valueleaven of spontaneous fermentationtechnological processquality indicatorsкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівБорошно зеленої гречки як поживне середовище для заквасок спонтанного бродіння.Thesis