Розроблення безалкогольного напою оздоровчого призначення - Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Шнайдер, Наталія Віталіївна (My University, 2012)
Обгрунтовано доцільність використання лікарської сировини: буркуна лікарського, деревію звичайного, м'яти перцевої, кардамону, плодів шипшини, волоського горіху молочно-воскової стиглості для виробництва безалкогольного напою оздоровчого призначення, визначено параметри процесу екстракції рослинної сировини та встановлено співвідношення сировина:екстрагент, яке складає 1:10. The use of such medicinal plants: medicinal clover, yarrow, peppermint, cardamom, rose hips, walnut milk ripeness was expedience to produce soft drink recreational purposes, the parameters of the extraction process plant material and has a ratio of raw material: extractant which is 1:10.
Keywords: екстракт; лікарська сировина; волоський горіх; вітамін С; фенольні сполуки; функціональний продукт; extract; medicinal raw materials; walnut; vitamin C; phenolic compounds; functional product; кафедра технології оздоровчих продуктів