Гойко, Ірина ЮріївнаСтеценко, Наталія ОлександрівнаШнайдер, Наталія Віталіївна2013-09-172013-09-172012Гойко, І. Ю. Розроблення безалкогольного напою оздоровчого призначення / І. Ю. Гойко, Н. О. Стеценко, Н. В. Шнайдер // Харчова наука і технологія. – 2012. – № 3 (20). – С. 75–79.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9716Обгрунтовано доцільність використання лікарської сировини: буркуна лікарського, деревію звичайного, м'яти перцевої, кардамону, плодів шипшини, волоського горіху молочно-воскової стиглості для виробництва безалкогольного напою оздоровчого призначення, визначено параметри процесу екстракції рослинної сировини та встановлено співвідношення сировина:екстрагент, яке складає 1:10. The use of such medicinal plants: medicinal clover, yarrow, peppermint, cardamom, rose hips, walnut milk ripeness was expedience to produce soft drink recreational purposes, the parameters of the extraction process plant material and has a ratio of raw material: extractant which is 1:10.uk-UKекстрактлікарська сировинаволоський горіхвітамін Сфенольні сполукифункціональний продуктextractmedicinal raw materialswalnutvitamin Cphenolic compoundsfunctional productкафедра технології оздоровчих продуктівРозроблення безалкогольного напою оздоровчого призначенняArticle