Небезпека спалювання листя - Кібіш, Валерія; Накемпій, Олена Костянтинівна (My University, 2019)
Спалювання листя надзвичайно шкідливе та є прямим порушенням ряду норм чинного законодавства. За нього передбачений адміністративний штраф як для громадян, так і для компаній. У щільних вологих купах горіння проходить без достатнього доступу кисню. А це означає, що при спалюванні утворюється не вугле-кислий газ СО2, а СО - тобто чадний газ, який легко проникає всередину організму людини навіть через шкіру та має здатність накопичуватись. Найефективнішим способом є компостування. Burning leaves is extremely harmful and is a direct violation of a number of norms of the current legislation. It provides for an administrative fine for both citizens and companies. In dense moist batches of combustion passes without sufficient oxygen. And this means that at burning not carbon-acid gas CO2 is formed, and CO - that is, carbon monoxide, which easily penetrates into the human body even through the skin and has the ability to accumulate. The most effective way is to compost.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; листя; небезпека; спалювання; отруєння; leaf; danger; burning; poisoning; компостування; composting