Картопляна клітковина у борошняних кулінарних виробах - Сильчук, Тетяна Анатоліївна; Назар, Мар'яна Ігорівна (My University, 2015)
Світові тенденції зниження калорійності раціону харчування та збільшення кількості населення із захворюваннями, які викликані надлишковою вагою, зумовлюють необхідність розширення асортименту виробів з високим вмістом харчових волокон. Сучасний український ринок хлібопекарської продукції пропонує обмежений асортимент виробів з підвищеним вмістом харчових волокон, а як джерело харчових волокон використовують житні та пшеничні висівки. Global Trends reduce calorie diet and increased population from diseases caused by excess weight, necessitate expanding the range of products that are high in fiber. Modern Ukrainian market of bakery products offer a limited range of products with a high content of dietary fiber, as well as a source of dietary fiber using rye and wheat bran.
Keywords: картопляна клітковина; кулінарні вироби; калорійність раціону; potato fiber; cooking products; caloric intake; кафедра готельно-ресторанної справи