Аналоги м’ясопродуктів емульсійного типу - Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Фурсік, Оксана Петрівна; Шкірдов, Дмитро Максимович (My University, 2021)
У країнах Заходу розширюється кількість компаній, які постачають на ринок продукцію рослинного походження, що є аналогами м’ясопродуктів. Нежирне м’ясо містить розчинні міофібрилярні білки з необхідною вологоутримуючою здатністю та емульгуючими властивостями. Тому рослинні білки з функціональними властивостями, подібними до міофібрилярних з точки зору розчинності, утримування вологи та здатності до емульгування можуть стати відповідною заміною.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; продукція рослинного походження; аналог м’яса; барвник; спеції