«Intermezzo» М. Коцюбинського – імпресіоністичний новелістичний канон - Гуляк, А. Б.; Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2012)
У статті розглядається хрестоматійний твір М. Коцюбинського “Intermezzo” з позицій становлення імпресіоністичного письма в українській літературі початку ХХ століття. Показано, що поетика новели, яка репрезентує синтез первин лірики, епосу та драми, виявляє ознаки схожості з японською безсюжетною прозою, за приклад якої в роботі правлять дзуйхіцу Сей-Сьонаґон.
Keywords: імпресіонізм; творчість М.Коцюбинського; епос; новела; лірика; синтез мистецтв; impressionism; creativity Kotsyubinskogo; epos; novel; lyrics; synthesis of the Arts; кафедра гуманітарних дисциплін