Перифраза як стилістичний засіб зображення дійсності в сучасній малій прозі - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2013)
У статті описано перифраз як один із видів вторинної номінації на матеріалі української малої прози сучасних письменників. Розглянуто теоретичне підґрунтя цього явища, виокремлено основні тематичні групи, проаналізовано стилістичне навантаження перифрастичних мовних одиниць. This article describes how to paraphrase one of the types of secondary nomination material Ukrainian contemporary writers of short stories. The theoretical basis of this phenomenon, and the main theme groups, analyzed the stylistic burden perifrastichnih linguistic units
Keywords: перифраз; мала художня проза; вторинна номінація; secondary nomination; paraphrase; small prose; кафедра гуманітарних дисциплін