Удосконалення технології хлібобулочних виробів з продуктами із сої - Махинько, Валерій Миколайович (My University, 2006)
Робота присвячена удосконаленню технології хлібобулочних виробів з продуктами переробки сої для підвищення їх якості, біологічної цінності та засвоюваності. Вивчено способи підготовки зерна сої та його переробки для мінімізації вмісту антипоживних речовин. Запропоновано борошно з солоду сої та білковий концентрат солоду сої як білкові добавки до хлібобулочних виробів. Проведено порівняльний аналіз технологічних властивостей відомих та нових продуктів із сої. Визначено вплив добавок на основні процеси в тісті та його властивості. Показано зниження вмісту інгібіторів трипсину та химотрипсину в процесі послідовного пророщування та екструдування насіння сої. Підібрано та оптимізовано склад комплексного поліпшувача якості хліба з підвищеними кількостями продуктів переробки сої.

Work is dedicated to the improvement of technology of bakery products with products of processing of soya for increasing of their quality, biological value and digestibility. Ways of preparation of soya grain and its processing for minimization of the content of antinutrients have been studied. The flour from soya malt and protein concentrate of soya malt as protein additives to bakery products has been offered. The comparative analysis of technological properties of known and new products from soya has been made. Influence of additives on the basic processes in the dough and its properties has been researcher. Decrease in the content of inhibitors of tripsin and himotripsin in process of consecutive germinating and extruding of soya grain has been shown. The content of complex quality improver of bread with the raised quantities of products of soya processing has been picked up and optimized.
Keywords: поліпшувач; improver; хліб; біологічна цінність; соєві продукти; антипоживні речовини; засвоюваність; інгібітори; пророщування; екструдування; bread; soya products; antinutrients; digestibility; inhibitor; germinating; extruding; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; biological value