Діяльність педагога-наставника як основа розвитку конкурентоспроможного фахівця - Чугаєва, Наталія Юріївна (My University, 2018)
Опитування студентів щодо психологічних особливостей педагога-наставника, які сприяють ефективності соціалізації студентів, проведене автором, показало, що студенти відчувають потребу в педагогах-наставниках. Отже, необхідно підтримувати соціально-освітню діяльність педагогів-наставників у ВНЗ із метою удосконалення навчально-професійної підготовки майбутніх фахівців. The survey of students regarding the psychological characteristics of a teacher-mentor, which contribute to the effectiveness of the socialization of students, conducted by the author, showed that students need teachers-mentors. Therefore, it is necessary to support the social and educational activities of teachers-mentors in universities in order to improve the educational and professional training of future specialists.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; педагог-наставник; соціалізація; студент; teacher-mentor; socialization; student