Вплив пастеризації та елементів «активного пакування» на якість напівкопчених ковбас виробів в процесі зберігання - Храпачов, Олег Вікторович; Пасічний, Василь Миколайович; Маринін, Андрій Іванович (My University, 2020)
В процесі виробництва використовували поглинач кисню, який дозволяє пролонгувати барьерну дію упаковки. Визначено, що використання при повторній пастеризації саше-пакету поглинача кисню досягаються бактеріостатичні ефекти, які дозволяють отримувати на 94 добу зберігання фонове мікробіологічне забруднення ковбасних виробів, які виробляються без проведення пастеризації.
Keywords: поглинач кисню; активне пакування; ковбаса напівкопчена; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; ‎кафедра технологічного обладнання та комп′ютерних технологій проектування‎