Мукоїд, Роман МиколайовичУкраїнець, Анатолій ІвановичЄмельянова, Ніна ОлександрівнаЧумакова, Олена Володимирівна2013-02-222013-02-222010Овес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктів / Р. М. Мукоїд, А. І. Українець, Н. О. Ємельянова, О. В. Чумакова // Наукові здобутки молоді – вирішення проблем харчування людини у ХХΙ столітті : 76-а наук. конф. молодих учених, аспірантів і студентів, 12-13 квітня 2010 р. : тези допов. – К. : НУХТ, 2010. – Ч. 3. – С. 23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6512За вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.The bare-grained oats content of proteins and fat considerably exceeds the usual and the bare-grained oats content of cellulose is five times less than usual oats have. Thanks to such features of the chemical composition of grain bare-grained oats can be a valuable raw material for the manufacture of medical and dietetic foods.otherкрохмальферментиплівчастийсолодорощенняамінокислотицукрибілкижиривуглеводиcarbohydratesenzymesoatsfilmymaltmaltingamino acidsstarchsugarsproteinsfatsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваОвес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктівThesis