Овес голозерний як сировина для лікувально-дієтичних продуктів - Мукоїд, Роман Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Ємельянова, Ніна Олександрівна; Чумакова, Олена Володимирівна (My University, 2010)
За вмістом білкових речовин і жиру голозерний овес значно переважає звичайний, а вміст клітковини в голозерному вівсі у п'ять разів менший, ніж у звичайному. Завдяки таким особливостям хімічного складу зерна голозерний овес може бути цінною сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів.

The bare-grained oats content of proteins and fat considerably exceeds the usual and the bare-grained oats content of cellulose is five times less than usual oats have. Thanks to such features of the chemical composition of grain bare-grained oats can be a valuable raw material for the manufacture of medical and dietetic foods.
Keywords: крохмаль; ферменти; плівчастий; солодорощення; амінокислоти; цукри; білки; жири; вуглеводи; carbohydrates; enzymes; oats; filmy; malt; malting; amino acids; starch; sugars; proteins; fats; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства