Як же змінюються баластні речовини в екструзійних картоплепродуктах під час екструзії - Шульга, Оксана Сергіївна; Ковбаса, Володимир Миколайович; Шаран, Андрій Васильович; Петрова, Жанна Олександрівна (My University, 2009)
У статті наведені результати досліджень зміни баластних речовин під час екструзії. З метою збільшення кількості баластних речовин в екструзійних картоплепродуктах були використані яблучний, буряковий та морквяний порошки. Встановлено, що загальний вміст зменшується на 0,5-0,6%.

The results of research changes ballast substances during extrusion. In order to increase the number of ballast substances in the extrusion potato products were used apple, beet and carrot powder. Found that the total content is reduced by 0,5-0,6%.
Keywords: сухе картопляне пюре; dry mashed potatoes; екструзійний картоплепродукт; клітковина; пектинові речовини; екструзія; extrusion potato products; fiber; pectin; extrusion; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра технології зберігання і переробки зерна