Вплив технологічних прийомів на ефективність застосування відходів спиртового виробництва - Маринченко, Віктор Опанасович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Ісаєнко, Володимир Миколайович (Маринченко, В. О. Вплив технологічних прийомів на ефективність застосування відходів спиртового виробництва / В. О. Маринченко, М. В. Карпутіна, В. М. Ісаєко // Харчова промисловість. – 2003. - № 2. – С. 11-12., 2003)
Проаналізовані та узагальнені результаті досліджень щодо впливу такого технологічного прийому, як повертання фільтрату барди на стадію водно-теплової обробки сировини на якісні показники замісу, бражних дистилятів, а також кормову цінність отриманої барди.

The results of researches are analysed and generalized on influence such technological receipt, as a return of filtrate of vinasse on the stage of water-thermal conditioning of raw material on the high-quality indexes of premix, wash distillate, and also feeding value of got vinasse.
Keywords: фільтрат барди; водно-теплова обробка сировини; бражні дистиляти; vinasse filtrate; water-thermal conditioning; wash distillate; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства