Розробка збивних цукерок зі зменшеним вмістом цукру та застосуванням овочевої сировини - Безпечна, Софія Костянтинівна; Піжівська, Богдана Василівна; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2022)
У даній роботі запропоновано застосовувати комбінації фруктового та овочевого пюре при виробництві збивних цукерок. Підібрано комбінації досліджуваних пюре та оптимальні технологічні режими виготовлення цукерок на їх основі. Для зниження енергетичної цінності та показника глікемічності готових виробів встановлена максимальна кількість сахарози, яку можна замінити полідекстрозою. In this work, it is proposed to use combinations of fruit and vegetable puree in the production of whipped candies. Combinations of researched purees and optimal technological modes of making candies based on them were selected. To reduce the energy value and glycemic index of finished products, the maximum amount of sucrose that can be replaced with polydextrose is set.
Keywords: збивні цукерки; овочева сировина; полідекстроза; калорійність; показник глікемічності; whipped candies; vegetable raw materials; polydextrose; calorie content; glycemic index; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів