Безпечна, Софія КостянтинівнаПіжівська, Богдана ВасилівнаКохан, Олена Олександрівна2023-09-212023-09-212022Безпечна, С. К Розробка збивних цукерок зі зменшеним вмістом цукру та застосуванням овочевої сировини / С. К. Безпечна, Б. В. Піжівська, О. О. Кохан // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень-травень 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч.1 . – С. 100https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41118У даній роботі запропоновано застосовувати комбінації фруктового та овочевого пюре при виробництві збивних цукерок. Підібрано комбінації досліджуваних пюре та оптимальні технологічні режими виготовлення цукерок на їх основі. Для зниження енергетичної цінності та показника глікемічності готових виробів встановлена максимальна кількість сахарози, яку можна замінити полідекстрозою. In this work, it is proposed to use combinations of fruit and vegetable puree in the production of whipped candies. Combinations of researched purees and optimal technological modes of making candies based on them were selected. To reduce the energy value and glycemic index of finished products, the maximum amount of sucrose that can be replaced with polydextrose is set.otherзбивні цукеркиовочева сировинаполідекстрозакалорійністьпоказник глікемічностіwhipped candiesvegetable raw materialspolydextrosecalorie contentglycemic indexкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівРозробка збивних цукерок зі зменшеним вмістом цукру та застосуванням овочевої сировиниThesis