Застосування адаптивних систем керування для нестаціонарних об'єктів технологічних комплексів неперервного типу - Ладанюк, Анатолій Петрович; Заєць, Наталія Анатоліївна; Луцька, Наталія Миколаївна (My University, 2005)
В даній роботі показано необхідність застосування адаптивних регуляторів для нестаціонарних об’єктів харчової промисловості на прикладі нахиленої дифузійної установки. Побудована математична модель дифузійної установки та виконана серія експериментів з адаптивним регулятором та моделлю з невизначеними параметрами об’єкта, показано ефективність його застосування.
Keywords: технологічний комплекс; technological complex; неперервна система; дифузійна установка; адаптивна система; перехідний процес; continuous system; diffusive vehicle; adaptive system; transition process; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка