Автоматизована система управління процесом приготування хліба - Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович (My University, 2012)
Технологічний процес приготування хліба можна представити як складну динамічну систему в якій кінцевий результат залежить від результатів кожної стадії виробництва, а результат кожної наступної стадії залежить від показників, які отримані на попередній стадії. Цей процес має всі ознаки слабко формалізованого, а саме: унікальність процесу; якісна природа параметрів предметної області; неоднорідність (різнотипність) шкал вимірювання параметрів; нелінійний характер взаємозв’язку характеристик; різноманітність можливих форм взаємодії підпроцесів між собою. The process of making bread can be represented as a complex dynamic system in which the outcome depends on the outcome of each stage of production, and the result of each subsequent stage depends on the parameters obtained in the previous stage. This process has all the signs of weakly formalized, namely the uniqueness of the process, qualitative nature of the domain parameters; heterogeneous (diverse nature) scales of measurement parameters, nonlinear relationship characteristics, the variety of forms of interaction subprocesses together.
Keywords: хліб; виробництво; управління; автоматизація; оперативна корекція; прогнозування; bread; production; management; automation; operational correction; forecasting; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка