Кореляційний аналіз взаємовпливу показників фізичної достатності та економічної доступності основних продуктів харчування - Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна (My University, 2015)
Стаття спрямована на дослідження залежностей між індикаторами таких складових продовольчої безпеки як фізична достатність та економічна доступність основних продуктів харчування в Україні. Метою роботи є виявлення характерних ознак впливу індикаторів на загальний стан продовольчої безпеки країни. Кореляційний аналіз дозволив виявити пріоритети у споживанні населенням основних продуктів продовольства, що сформувалися під впливом цінового фактору та переваг продукції харчування вітчизняного виробництва. Article is directed to research of dependencies between indicators of components of food security like physical sufficiency and economic availability of the main food in Ukraine. The purpose of work is an identification of characteristic signs of influence of indicators on the general state of food security of the country. The correlation analysis allowed to find priorities in consumption by the population of the main food products which were formed under the influence of a price factor and advantages of food products of a national production.
Keywords: продовольча безпека; продукти харчування; кореляційний аналіз; фізична достатність; економічна доступність; food security; food; correlation analysis; physical sufficiency; economic availability; кафедра економіки праці та менеджменту