Івчук, Надія ПавлівнаБашта (Шеремет), Алла ОлексіївнаУщаповський, Артем Олегович2019-04-222019-04-222018Івчук, Н. П. Обґрунтування та розроблення способу отримання інуліновмісного сухого кавового напою / Н. П. Івчук, А. О. Башта, А. О Ущаповський // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. – 2018. – Випуск 194. – С. 143-150.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29035Стаття присвячена проблемі отримання нового смако-ароматичного продукту на основі нетрадиційної інуліновмісної сировини. Запропоновано рецептурний склад інуліновмісного сухого кавового напою. Експериментально досліджено, що для отримання якісного продукту процес обсмажування бульб топінамбуру для виготовлення кавових напоїв необхідно проводити при температурі 180 °С протягом 15 хв. This article is devoted to the problem of a new taste aromatic product based on non-traditional inuline-containing raw materials. A prescription composition of inuline-containing dry coffee drink is proposed. It has been investigated experimentally, that in order to get quality product the artichoke tubers roasting process for making coffee drinks should be carried out at 180 °C for 15 minutes.uk-UKтопінамбурполісахаридикавові напоїобсмажуванняорганолептичні показникифізико-хімічні показникиartichokepolysaccharidescoffee drinksroastingorganoleptic indicatorsphysical and chemical parametersкафедра технології оздоровчих продуктівкафедра готельно-ресторанної справиОбґрунтування та розроблення способу отримання інуліновмісного сухого кавового напоюArticle