Губеня, Олексій ОлександровичТеличкун, Володимир ІвановичТеличкун, Юлія СтаніславівнаТаран, Віталій Михайлович2013-03-012013-03-012008Губеня, О. О. Визначення режимів різання хліба та розробка перспективних конструкцій хліборізального обладнання / О. О. Губеня, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун, В. М. Таран // Харчова промисловість. - 2008. - С. 83-86.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6636Проведені теоретичні та експериментальні дослідження процессу різання хліба. Встановлено вплив швидкості леза на енерговитрати та якість поверхні зрізу. Результати застосовано при визначенні режимів різання та розробці конструкцій обладнання для нарізання свіжого хліба в потоці. There are lead theoretical and experimental researches of bread cutting process. Influencing of movement of an edge in a layer of a product at force of bread cutting was researched. The result is applied at design contemporary construction or bread cutting machines.otherхлібрізаннязусилля різанняякість зрізухліборізальне обладнанняbreadcuttingforce of cuttingquality of cuttingbread cutting machinesкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвВизначення режимів різання хліба та розробка перспективних конструкцій хліборізального обладнанняArticle