Визначення режимів різання хліба та розробка перспективних конструкцій хліборізального обладнання - Губеня, Олексій Олександрович; Теличкун, Володимир Іванович; Теличкун, Юлія Станіславівна; Таран, Віталій Михайлович (My University, 2008)
Проведені теоретичні та експериментальні дослідження процессу різання хліба. Встановлено вплив швидкості леза на енерговитрати та якість поверхні зрізу. Результати застосовано при визначенні режимів різання та розробці конструкцій обладнання для нарізання свіжого хліба в потоці. There are lead theoretical and experimental researches of bread cutting process. Influencing of movement of an edge in a layer of a product at force of bread cutting was researched. The result is applied at design contemporary construction or bread cutting machines.
Keywords: хліб; різання; зусилля різання; якість зрізу; хліборізальне обладнання; bread; cutting; force of cutting; quality of cutting; bread cutting machines; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв