Дивосвіт англійської поезії в пісенній ліриці Стінга - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2018)
У статті аналізуються ліричні твори сучасного співака Стінга (Гордона Самнера) в аспекті їхньої інтертекстуальної наповненості. Показано спільність і відмінність в інтерпретаціях композиційних, родо-жанрових, просодичних, образних, мовних елементів у різних творах англійського й американського красного письменства та віршах Стінга. Доведено, що актуалізація інтертекстуальних словесних чинників через уведення їх до структури пісенного твору дозволяє розширити спектр їх сприйняття та осмислення українським реципієнтом задля формування власного естетичного досвіду. The article gives an analysis of lyrics by Sting within the framework of their intertextual content. The author of the article shows the similarities and differences in interpreting the certain compositional, generic, prosodic, iconic, and lingual elements in various verse works by English and American poets as well as in those by Sting. This allows the author to prove that the actualization of intertextual verbal factors thanks to their inclusion into the song will furthermore widen the range of their perception and cognition by a recipient in order to form one’s own esthetical experience.
Keywords: пісня; поезія; англо-американська література; Стінг; інтертекст; мотив; образ; реципієнт; song; poetry; Sting; intertext; motif; image; recipient; кафедра іноземних мов професійного спрямування