Чорна, Наталія Юріївна2021-03-252021-03-252012Чорна, Н. Ю. Передумови створення ланцюга додаткової цінності у вертикальних інтеграційних структурах / Н. Ю. Чорна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2012. – № 47. – С. 196–200.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33107Розглянуто питання переваг інтеграційних об’єднань та мотиви їх створення. Обґрунтовано доцільність формування інтеграційних об’єднань за типом створення ланцюга вартості. Визначено чинники зниження вартості продукції при створенні інтегрального об’єднання за типом створення ланцюга вартості. Доведено, що інтеграційні об’єднання такого типу є носіями конкурентних переваг. The paper deals with the benefits of integration associations and motives of their creation. Advisability of forming associations by type of integration to create value chain founded. Factors reducing the cost of products to create integrated association of type a value chain identified. The author proves that this type of integration associations carry a competitive advantage.otherланцюг створення вартостіконкурентні перевагиінтеграціяінтеграційні об’єднанняthe chain of value creationcompetitive advantageintegrationintegration associationsПередумови створення ланцюга додаткової цінності у вертикальних інтеграційних структурахArticle