Глобальна продовольча безпека: виклики сьогодення та шляхи їх подолання - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Грущенко, Альвіна Віталіївна (My University, 2023)
Аналізується глобальна продовольча проблема неефективного виробництва, розподілу та використання харчових продуктів по всьому світу. Досліджено трактування терміну «продовольча безпека». Зазначено, що система продовольчої безпеки базується на чотирьох основних принципах: самозабезпеченість, незалежність, доступність та якість. Наголошено, що існує ряд інших причин, які впливають на формування продовольчої безпеки. Зроблено висновок щодо погіршення ситуації із системою глобальної продовольчої безпеки. Визначено проблеми, що загрожують продовольчій безпеці. Незважаючи на ці проблеми, міжнародне суспільство розробляє план дій задля того, аби в майбутньому забезпечити себе якісною, екологічною та безпечною продукцією. Тому вже сьогодні у сфері виробництва харчових продуктів використовуються альтернативні джерела енергії, сучасні технологічні й продуктові інновації та зміна поведінки споживачів у ставленні до харчування в цілому. The global directions of domestic investment in the post-war period are outlined. The important role of foreign investments was noted. The interpretation of the term "food safety" was studied. It is noted that the food security system is based on four main principles: self-sufficiency, independence, availability and quality. It is emphasized that there are a number of other reasons that affect the formation of food security. A conclusion was made regarding the deterioration of the situation with the global food security system. Problems threatening food security have been identified. Despite these problems, international society is developing an action plan in order to provide itself with high-quality, ecological and safe products in the future. Therefore, already today in the field of food production, alternative energy sources, modern technological and product innovations and a change in consumer behavior in relation to food as a whole are used.
Keywords: кафедра маркетингу; продовольча безпека; харчові продукти; сільське господарство; доступність; якість; food security; food products; agriculture; availability; quality