Модель ABC в систем і обліку витрат - Головко, Ольга Миколаївна; Осадча, Ганна Григорівна (My University, 2014)
Метод обліку і калькулювання витрат за функціями (Activity-Based Costing, скорочено АВС) виник у США і поширився з кінця 1980-х років завдяки роботам Г. Бере, Р. Купера, Т. Джонсона, Р. Каплана. Цей метод використовують близько 10% великих компаній, у тому числі в США, Великобританії, континентальної Європі, Австралії. Універсальність методу дозволяє його використовувати на виробничих підприємствах, в організаціях оптової та роздрібної торгівлі, сфери послуг.годов благодаря работам Г. Берет, Р. Купера, Т. Джонсона, Р. Каплана. The method of accounting and calculation of costs in function (Activity-Based Costing, abbreviated ADR) originated in the United States and has spread from the late 1980s through the work of G. Beret, G. Cooper, T. Johnson, R. Kaplan. This method is used about 10% of large companies, including US, UK, continental Europe, and Australia. The versatility of the method allows its use in manufacturing enterprises, organizations wholesale and retail trade, services.
Keywords: облік витрат; харчова промисловість; діяльность організації; cost accounting; food processing; activities of the organization; кафедра обліку і аудиту