Вивчення впливу умов мікрогравітації на біологічні об’єкти - Корнієнко, Ірина Михайлівна; Маджд, Світлана Михайлівна; Міхєєв, Олександр Миколайович; Барановський, Михайло Миколайович; Чубко, Лариса Сергіївна (My University, 2020)
В роботі розглянуто вивчення впливу умов мікрогравітації на біологічні об’єкти на прикладі зернових рослин. Найчастіше ґрунт забруднюється недостатньо очищеними стічними водами, сполуками металів та органічними речовинами, оливами, пестицидами, вибуховими й токсичними речовинами, радіоактивними, біологічно активними горючими матеріалами, азбестом та іншими шкідливими продуктами. До перспективних напрямків оздоровлення ґрунтів відносяться біотехнології використання біоб’єктів – бактерій, нижчих грибів, рослин, дощових черв’яків в практиці відновлення природного навколишнього середовища. Особливістю біооб’єктів являється висока продуктивність, специфічність діяльності, пластичність до складу біодегадованих відходів, порівняно низька вартість робіт

В роботі йдеться про вивчення впливу мікрогравітації на біологічні об’єкти на прикладі зернових рослин. вважається підставою забруднюватись недостатньо очищеними стичними водами, сполуками металів та органічними речовинами, оливами, пестицидами, вибуховими й токсичними речовинами, радіоактивними, біологічно активними горючими речовинами, азбестом та іншими шкідливими продуктами. До перспективних напрямків оздоровлення обґрунтовується використання біотехнології біоб’єктів – бактерій, нижчих грибів, рослин, дощових черв’яків у практиці відновлення природного навколишнього середовища. Особливістю біооб’єктів є висока продуктивність, специфічність діяльності, пластичність відповідно до біодегадованих відходів, відповідно низька вартість робіт
Keywords: екологічна безпека; біологічні об’єкти; biological objects; environmental safety; biological objects; microgravity; кафедра екології та екоменеджменту