Мехатронні технології – основа створення інтелектуальних пакувальних машин - Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Якимчук, Микола Володимирович (My University, 2016)
Проектування пакувальних машин із мехатронних модулів – це спосіб оптимізації функціональних груп пакувальних машин близьких за призначенням. Одиночне застосування мехатронної технології, з одного боку, і модульного принципу побудови пакувальних машин, з другого, потребує визначення мінімального елемента (модуля).Створення мехатронного модуля, який є таким елементом, передбачає єдиний системний підхід до його розробки і не може здійснюватись без тісного взаємоузгодження інтерфейсних компонентів. Реалізація мехатронних технологій опробована авторами під час створення машин для групового пакування харчових продуктів. Методологія та теоретичні розробки викладені в роботі. Сформована концепція і методологія мехатронної технології в подальшому буде використана під час проектування новітніх зразків інших функціональних груп пакувальних машин.Проектирование упаковочных машин с мехатронных модулей - это способ оптимизации функциональных групп упаковочных машин близких по назначению. Одиночное применение мехатронной технологии, с одной стороны, и модульного принципа построения упаковочных машин, с другой, требует определения минимального элемента (модуля) .Создание мехатронного модуля, который является таким элементом, предусматривает единый системный подход к его разработке и не может осуществляться без тесного взаимоувязки интерфейсных компонентов. Реализация мехатронных технологий опробована авторами при создании машин для групповой упаковки пищевых продуктов. Методология и теоретические разработки изложены в работе. Сложившаяся концепция и методология мехатронной технологии в дальнейшем будет использована при проектировании новых образцов других функциональных групп упаковочных машин.Designing packaging machines with mechatronic modules - is a way to optimize the functional groups of packaging machines close to the destination. Single use of mechatronic technology, on the one hand, and the modularity of packaging machines, on the other hand, requires the determination of the minimum element (module) .Sozdanie mechatronic module, which is the element that provides a single system approach to its development and can not be done without the close interlinkages front components. Implementation of mechatronic technologies tested by the authors when creating a machine for packaging food products. Methodology and theoretical developments are set out in the work. The current concept and methodology of mechatronic technology in the future will be used in the design of new models of other functional groups of packaging machines.
Keywords: мехатронна технологія; мехатронна система; інтелектуальна пакувальна машина; mechatronic technology; mechatronic systems; intelligent packaging machine; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки