Ющенко (Гончар), Наталія МихайлівнаБандура (Кузьмик), Ульяна ГеннадіївнаГончарова, Яна Володимирівна2018-04-232018-04-232016Ющенко, Н. М. Вивчення антиоксидантної здатності натуральних прянощів / Н. М. Ющенко, У. Г. Кузьмик, Я. Гончарова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 82-а міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 2016 р. : матеріали конференції. – К., 2016. – Ч. 1. – С. 329.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27111Стабільність показників якості продуктів під час зберігання є однією із найбільш важливих характеристик як для споживачів, так і для виробників харчових продуктів. Для запобігання їх псуванню часто використовують синтетичні консервуючі речовини. Тому пошук джерел натуральних компонентів, здатних покращити здатність до зберігання харчових продуктів, є актуальною задачею на сьогоднішній день. Відомо, що прянощі характеризуються вираженою антиоксидантною здатністю, що дасть змогу додатково використовувати цю властивість для стабілізації показників якості молочних продуктів під час зберігання. Stability of food quality indicators during storage is one of the most important characteristics for consumers as well as for food manufacturers. To prevent their deterioration, synthetic preservatives are often used. Therefore, finding the sources of natural ingredients that can improve the ability to store food products is an urgent task to date. It is known that spices are characterized by the expressed antioxidant ability, which will enable additionally to use this property to stabilize the quality of dairy products during storage.uk-UKкомпозиції прянощівкисломолочні пастиspice compositionssour milk pasteкафедра технології молока і молочних продуктівВивчення антиоксидантної здатності натуральних прянощ івOther