Poloz, VadimMoskaluyk, OksanaHaschuk, Olexandra2024-06-072024-06-072024Poloz, V. Creation of food products for the prevention of iron deficiency / V. Poloz, O. Moskalyuk, O. Haschuk // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 90-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – Ч. 1. – С. 295.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43387Для збагачення харчових продуктів мінеральними речовинами використовують ті мікронутрієнти, дефіцит яких реально існує. Так досить широко поширені й небезпечні для здоров'я нестача заліза, так як виконує різноманітні функції в організмі людини. Цей мікроелемент необхідний для роботи імунної системи, синтезу гормонів і нормального кровообігу. Залізо не виробляється організмом, тому включати в раціон продукти з його вмістом життєво важливо. Кращі джерела заліза - м'ясо і морепродукти, бобові, шпинат, горіх, деякі фруктиTo enrich food products with minerals, those micronutrients are used, the deficiency of which actually exists. Iron deficiency is quite widespread and dangerous for health, as it performs various functions in the human body. This trace element is necessary for the functioning of the immune system, hormone synthesis and normal blood circulation. Iron is not produced by the body, so including foods with its content in the diet is vital. The best sources of iron are meat and seafood, legumes, spinach, nuts, and some fruitsenхарчуваннямікронутрієнтипрофілактики дефіциту залізаnutritionmicronutrientsprevention of iron deficiencyкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівCreation of food products for the prevention of iron deficiencyThesishttps://orcid.org/0000-0003-2726-5271https://orcid.org/0000-0001-7090-6834