Лахно, Анастасія ІгорівнаВолодченкова, Наталія Валеріївна2020-06-042020-06-042020Лахно, А. Вплив радіаційно забруднених продуктів харчування на організм людини / А. Лахно, Н. В. Володченкова // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 86 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 2–3 квітня 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – Ч. 1. – С. 343.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31155Забруднення харчових продуктів буває поверхневим та структурним. При потраплянні до організму людини радіоактивних речовин, головною небезпекою є те, що деякі радіонукліди вибірково поглинаються в тканинах та органах. При тривалому впливу радіаційному опромінення на організм людини, збільшується ризик виникнення стохастичного і генетичного ефекту- онкологічних і генетичних захворювань. Food contamination can be superficial or structural. When radioactive substances enter the human body, the main danger is that some radionuclides are selectively absorbed into tissues and organs. With prolonged exposure to radiation on the human body, the risk of stochastic and genetic effects increases - cancer and genetic diseases.otherкафедра екології та екоменеджментухарчові продуктирадіонуклідиопроміненняfoodradionuclidesirradiationВплив радіаційно забруднених продуктів харчування на організм людиниThesis