Вплив радіаційно забруднених продуктів харчування на організм людини - Лахно, Анастасія Ігорівна; Володченкова, Наталія Валеріївна (My University, 2020)
Забруднення харчових продуктів буває поверхневим та структурним. При потраплянні до організму людини радіоактивних речовин, головною небезпекою є те, що деякі радіонукліди вибірково поглинаються в тканинах та органах. При тривалому впливу радіаційному опромінення на організм людини, збільшується ризик виникнення стохастичного і генетичного ефекту- онкологічних і генетичних захворювань. Food contamination can be superficial or structural. When radioactive substances enter the human body, the main danger is that some radionuclides are selectively absorbed into tissues and organs. With prolonged exposure to radiation on the human body, the risk of stochastic and genetic effects increases - cancer and genetic diseases.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; харчові продукти; радіонукліди; опромінення; food; radionuclides; irradiation