Каротиновмісна паста на основ і моркви - Поцелуйко, Марія Василівна; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2019)
В результаті проведених досліджень, була отримана паста з морквяних вичавок. Після пресування морквяної м’язги, отримані вичавки піддавали гідролізу у кислому середовищі та направляли на протирання та концентрування. Така паста відрізняється порівняно високим вмістом каротину, пектинових речовин та цукрів. As a result of the research, carrot extract was obtained. After pressing the carrot husks, the resulting squeeze was subjected to hydrolysis in an acid medium and sent for wiping and concentration. This paste differs in the relatively high content of carotene, pectin substances and sugars.
Keywords: морква; carrot; каротин; carotene; паста; paste; вичавки; husks; гідроліз; hydrolysis; кафедра технології консервування