Тенденції економічного розвитку в постіндустріальну епоху - Нікітіна, Тетяна Андріївна (My University, 2005)
У статті розглянуто процеси трансформації окремих країн, регіонів і всього світу. Сучасна трансформація світу обумовлена трьома складовими: це тенденції глобального виробництва та обігу, інтернаціоналізації та транснаціоналізації. Основою глобальної інтеграції економіки є глобалізація та транснаціоналізація.

The article examines processes of individual countries, regions and the world. The current transformation of the world appointed three components: a trend of global production and circulation, internationalization and transnationalization. The basis of the global integration of the economy is globalization and transnationalization.
Keywords: глобальна економіка; global economy; інтернаціоналізація; транснаціоналізація; концентрація та інтеграція капіталу; internationalization; transnationalization; concentration and integration of capital; кафедра економічної теорії