Математичне моделювання показників якості молочно-рослинних систем - Онопрійчук, Олена Олександрівна; Петрина, Алла Богданівна; Пасічний, Василь Миколайович; Грек, Олена Вікторівна (My University, 2007)
Застосовано повнофакторний експеримент для визначення оптимальних параметрів підготовки продуктів переробки зернових з метою покращення якості готових сиркових виробів. Отримані рівняння регресії дають змогу з високою точністю визначити функції виходу технологічних показників в інтервалі варіювання змінних факторів.

Applied the experiment to the determined the optimal parameters of the preparation of food processing grain to improve quality of finished products These regression equations make it possible to accurately determine the output function of technological parameters in the range of variation of variables.
Keywords: параметри оптимізації; optimization parameters; паста; сухі зернові добавки; реологічні показники; pasta; dry cereal additives; rheological parameters; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів