Інтенсифікація процесів теплообміну в харчових виробництвах за допомогою нанотехнологій - Колтун, Аліна Андріївна; Запорожець, Юлія Владиславівна (My University, 2025)
Теплообмін у харчовій промисловості є ключовим процесом, що визначає якість, безпеку та енергоефективність виробництва. Традиційні методи теплообміну, застосовуючи звичайні теплоносії та апарати, часто стикаються з обмеженнями, такими як низька теплопровідність, великі розміри обладнання та високе енергоспоживання. У цьому контексті, пошук нових методів інтенсифікації теплообміну стає надзвичайно важливим для харчової галузі.
Keywords: інтенсифікація теплообміну; нанотехнології; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв