Азаренко, Катерина ОлександрівнаБілько, Марина ВолодимирівнаМукоїд, Роман Миколайович2024-10-152024-10-152023Азаренко, К. Технологія медових напоїв типу PET-NAT / К. Азаренко, М. Білько, Р. Мукоїд // Продовольча та екологічна безпека в у мовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України та світу : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25–26 травня 2023 р. – Київ : НУБІП, 2023. – С. 222–224.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45003Новий тренд сучасного вітчизняного ринку ігристих вин – Pet-Nat, який перекладається як натуральне іскристе вино. Його виробляли ще до часів виникнення шампанського на Півдні Франції на початку XVI ст.,наразі виробники як виноградних так і медових вин вводять в лінійку свого асортименту цю категорію напоїв. Виробництво медових напоїв Реt-Nаt є перспективним напрямком, оскільки сировина має тривалий термін зберігання, тривалість процесу виробництва складає 30…40 діб, що позитивно впливає на економічну складову та дозволяє отримати оригінальний напій з яскравими органолептичними характеристикамиA new trend in the modern domestic sparkling wine market is Pet-Nat, which translates as natural sparkling wine. It was produced even before the emergence of champagne in the South of France at the beginning of the 16th century. Currently, producers of both grape and honey wines introduce this category of drinks into their range. The production of Ret-Nat honey drinks is a promising direction, since the raw materials have a long shelf life, the duration of the production process is 30...40 days, which positively affects the economic component and allows you to get an original drink with bright organoleptic characteristicsukмедмедові напоїбродіннядоброджуванняhoneyhoneydrinksfermentationfermentationкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваТехнологія медових напоїв типу PET-NATThesishttps://orcid.org/0000-0002-3454-1484https://orcid.org/0000-0002-1122-4937