До проблеми національного у письменника європейського чину Володимира Винниченка - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2003)
Володимир Винниченко запропонував свою візію України, до кінця не осмислену критиками ні у європейському, ні у "внутрішньоукраїнському" контексті. Ще раз наголосимо на тому, що поняття "європейське" та "національне" не заперечують одне одного, а взаємодоповнюють: істинно національне може бути водночас і європейським. 1 навпаки, те є європейським, що нссс в собі код національного буття народу.
Keywords: письменник; писатель; writer; Владимир Винниченко; кафедра гуманітарних дисциплін; Vladimir Vinnichenko