Дослідження властивостей кексу функціонального спрямування - Іванова, Вікторія Джанівна; Івчук, Надія Павлівна; Хлєбутіна, М. С. (My University, 2011)
Наведено результати досліджень властивостей нового виду кексу функціональної дії. Дослдіжено фізико-хімічні, структурно-механічні, органолептичні властивості експериментальних зразків кексів з додаванням борохового борошна та порошку чорноплідної горобини.

The results of investigations of properties of a new kind of cake functional. Dosldizheno physico-chemical, structural, mechanical, organoleptic properties of experimental samples cake with the addition borohovoho meal and powder of chokeberry.
Keywords: функціональні продукти; кекс; рослинна сировина; горохове борошно; чорноплідна горобина; лікувально-профілактичне харчування; functional foods; cake; herbs; pea flour; chokeberry; preventive nutrition; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра експертизи харчових продуктів