Удосконалення технології виробництва комбікормів з використанням ефіроолійної сировини - Євтушенко, Олег Олександрович (My University, 2009)
Дисертація присвячена підвищенню ефективності комбікормової продукції за рахунок наукового обґрунтування доцільності застосування нетрадиційної сировини (анісу, кмину, коріандру, кропу, фенхелю та м’яти) та удосконаленню технології виробництва комбікормів на основі нетрадиційної рослинної сировини з лікарськими властивостями. Встановлено органолептичні, фізико-технологічні та хімічні властивості ефіроолійної сировини. Досліджено гранулометричний склад неподрібненої сировини та висівок. Визначено доцільність подрібнення нетрадиційної сировини при використанні зернових млинів. Проведені пошукові дослідження по використанню електродисоційованих водних розчинів. Досліджено вплив різних факторів на технологічний процес гранулювання висівок. Визначено особливості сушіння сирої листової сировини та її перспективність при гранулюванні. Вивчено протимікробну дію ефіроолійної сировини та мікробіологічні показники висівок гранульованих. Удосконалено технологію виробництва комбікормів з використанням ефіроолійної сировини. Розроблено нормативну документацію на висівки гранульовані збагачені. Розраховано оптимізовані рецепти комбікормів та їх відповідну ціну.

The thesis is devoted to improving the efficiency of animal feed products through the scientific rationale for the use of alternative raw materials (anise, caraway, coriander, dill, fennel and mint) and improvement of feed production technology based on alternative herbal products with medicinal properties. Established organoleptic, physico-chemical properties of technological and aromatic raw materials. Investigated size distribution is not broken raw bran. Defined feasibility of alternative raw materials grinding grain using mills. Conducted exploratory research on the use elektrodysotsiyovanyh aqueous solutions. The influence of various factors on granulation process cuts. The features of dry crude leaf material and its prospects in the granulation. Study antimicrobial action of aromatic raw materials and microbiological parameters bran granular. Improved production technology mixed with use of aromatic materials. A regulatory documentation on bran pellets enriched. The optimized recipes feed and the price.
Keywords: висівки гранульовані збагачені; технологія; нетрадиційні добавки; ефіроолійні рослини; гранулометричний склад; подрібнення; гранулювання; сушіння; technology; untraditional additions; ethereal plants; particle-size; electric decomposition water solutions; grindings down; granulations; dryings; кафедра технології зберігання і переробки зерна