Адсорбційне очищення соку столового буряка від пектинових речовин монтморилонітом - Шейко, Таміла Володимирівна; Мельник, Людмила Миколаївна (My University, 2011)
В роботі досліджено вплив концентрації адсорбента та часу адсорбції на якість очищення соку столового буряка. Встановлено, що при концентрації монтморилоніту 4,76% мас. та тривалості оброблення 30хв. досягається найбільша ефективність адсорбції. The influence of the concentration of adsorbent and adsorption time on the quality of red beet juice purification. Found that at a concentration of 4.76% by weight montmorillonite. and duration of treatment 30 min. achieved the greatest efficiency of adsorption.
Keywords: адсорбція; монтморилоніт; сік столового буряка; adsorption; montmorillonite; table beet juice; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв