Особливості структури пектину, виділеного з білокачаної капусти - Українець, Анатолій Іванович; Сімахіна, Галина Олександрівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Харітон, Тамара Яківна; Харітон, Наталія Григорівна (НУХТ, 2011)
Вивчено капусту, як джерело харчових волокон, в тому числі , пектину, наведено порівняльні аналітичні характеристики бурякового, яблучного, цитрусового пектинів з капустяним. Досліджено особливості будови капустяного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопії

Gabbage vegetables have been studied as raw material for pectin. Comparative characteristics of the beet, apple and citrus pectin are given. The structural features of cabbage pectin were investigated using IR-spectrography method. Key words: pectin, dietary fiber, acetyl and carboxyl groups.
Keywords: харчові волокна; пектин; pectin; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології оздоровчих продуктів; кафедра харчової хімії; карбоксильні і ацетильні групи; dietary fiber; acetyl and carboxyl groups