Українець, Анатолій ІвановичСімахіна, Галина ОлександрівнаКрапивницька, Ірина ОлексіївнаХарітон, Тамара ЯківнаХарітон, Наталія Григорівна2012-09-062012-09-062011Особливості структури пектину, виділеного з білокачаної капусти / А. І. Українець, І. О. Крапивницька, Т. Я. Харітон, Н. Г. Харітон // Харчова промисловість. - К., 2011. - Вип. 10. - С. 26-29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2379Вивчено капусту, як джерело харчових волокон, в тому числі , пектину, наведено порівняльні аналітичні характеристики бурякового, яблучного, цитрусового пектинів з капустяним. Досліджено особливості будови капустяного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопіїGabbage vegetables have been studied as raw material for pectin. Comparative characteristics of the beet, apple and citrus pectin are given. The structural features of cabbage pectin were investigated using IR-spectrography method. Key words: pectin, dietary fiber, acetyl and carboxyl groups.otherхарчові волокнапектинpectinкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології оздоровчих продуктівкафедра харчової хіміїкарбоксильні і ацетильні групиdietary fiberacetyl and carboxyl groupsОсобливості структури пектину, виділеного з білокачаної капустиArticle