Комплексна переробка ТПВ з застосуванням німецьких екологічно безпечних технологій з отриманням біогазу - Серьогін, Олександр Олександрович; Пивоваров, Костянтин Вікторович; Федів, І. В.; Василенко, Олександр Володимирович (Мiжнародна науково-практична конференція «UKR-POWER» Енергозбереження, ефективність, екологія-стратегічний напрямок розвитку енергетики. Інвестиції та інновації, 2011)
Суть пропозиції передбачає не будівництво інших об'єктів, а реконструкцію існуючих очисних споруд зі знищенням мулових полів і на їхньому місті добудову станцій сортування та утилізації несортованих твердих побутових відходів за технологією переробки органічної складової в комплексі з муловими складовими стічних вод шляхом метанування. Proposal involves not the construction of other facilities and renovation of existing treatment facilities to the destruction of sludge fields and on the completion of their city stations sorting and recycling of unsorted municipal solid waste processing technology of organic component in conjunction with silt components of sewage by methanation.
Keywords: утилізація відходів; waste disposal; паливо; fuel; біогаз; biogas; екологічна безпека; environmental safety; кафедра електропостачання і енергоменеджменту