Управління запасами продукції під час ведення господарської діяльності - Медведєв, Микола Георгійович; Романенко, Вікторія Миколаївна (My University, 2013)
У статті обґрунтовано необхідність управління товарно-матеріальними запасами під час ведення господарської діяльності. Сформульовано математичну модель формування обсягу та структури запасів, які б забезпечили неперервність і стабільність виробничого процесу при мінімальних витратах. Визначені запаси сировини, матеріалів і готової продукції забезпечують безперебійну роботу підприємства при збоях у постачанні та важкопрогнозованому збуті. The necessity of inventory control in business activities is reasoned in the article. The mathematical model of forming the volume and structure of supplies that would provide continuity and stability of productive process at minimum expenses is outlined. It is stated that the supplies of raw materials and prepared products provide trouble-free work of enterprise at supply failures and difficult forecast sale.
Keywords: математична модель; оптимізація; управління запасами; mathematical model; optimization; inventory management; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.