Пешук, Людмила ВасилівнаКлименко, Анатолій Васильович2013-03-202013-03-202012Патент 69014 UA, МПК A23L 1/315 (2006.01) A23L 1/317 (2006.01) Композиція для виготовлення сирокопченої ковбаси / Пешук Л. В., Клименко А. В. ; заявник і патентовласник Національний університет харчових технологій. - № u 2011 08498 ; заявл. 06.07.11 ; опубл. 25.04.12, Бюл. № 8. - 4 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6936Задачею корисної моделі є розробка рецептури сирокопчених ковбас з використанням рослинного моно екстракту, а саме розмарину лікарського, спільна дія компонентів якого направлена на отримання високоякісного продукту з високими органолептичними показниками та здатністю до тривалого зберігання. The goal is to develop a useful model formulations smoked sausages with vegetable mono extract, namely medicinal rosemary, common performance components which is aimed at obtaining high quality product with high organoleptic characteristics and capacity for long-term storage.otherрецептураковбасасвининаяловичинаrecipesausageporkbeefкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКомпозиція для виготовлення сирокопченої ковбаси (Патент на корисну модель № 69014)