Розроблення нового виду кефірного продукту - Ковальчук, Марина Вікторівна; Романюк, Надія Юріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Поліщук, Галина Євгеніївна (My University, 2021)
Кефір - один з самих популярних кисломолочних продуктів в Україні, на частку якого припадає понад 2/3 виробництва кисломолочних напоїв. Корисні властивості кефіру пов’язані із присутністю в ньому мікроорганізмів здатних відновлювати природні захисні властивості мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Він має чистий кисломолочний смак та містить, %: жири (1…5 ), білки (більше 2,7), вуглеводи (4 ), органічні кислоти(0,9), насичені жирні кислоти (2), мінеральні речовини (0,7) та вітаміни

Kefir is one of the most popular fermented milk products in Ukraine, which accounts for more than 2/3 of the production of fermented milk drinks. The beneficial properties of kefir are associated with the presence of microorganisms in it capable of restoring the natural protective properties of the microflora of the gastrointestinal tract. It has a pure sour-milk taste and contains, %: fats (1...5), proteins (more 2.7), carbohydrates (4), organic acids (0.9), saturated fatty acids (2), minerals (0.7) and vitamins
Keywords: кефір; молочні продукти; екстракт меліси; кафедра технології молока і молочних продуктів; kefir; dairy products; lemon balm extract