Ковальчук, Марина ВікторівнаРоманюк, Надія ЮріївнаОсьмак (Федченко), Тетяна ГригорівнаПоліщук, Галина Євгеніївна2024-10-092024-10-092021Розроблення нового виду кефірного продукту / М. Ковальчук, Н. Романюк, Т. Осьмак, Г. Поліщук // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15–16 квітня 2021 р. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 324.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/44959Кефір - один з самих популярних кисломолочних продуктів в Україні, на частку якого припадає понад 2/3 виробництва кисломолочних напоїв. Корисні властивості кефіру пов’язані із присутністю в ньому мікроорганізмів здатних відновлювати природні захисні властивості мікрофлори шлунково-кишкового тракту. Він має чистий кисломолочний смак та містить, %: жири (1…5 ), білки (більше 2,7), вуглеводи (4 ), органічні кислоти(0,9), насичені жирні кислоти (2), мінеральні речовини (0,7) та вітаміниKefir is one of the most popular fermented milk products in Ukraine, which accounts for more than 2/3 of the production of fermented milk drinks. The beneficial properties of kefir are associated with the presence of microorganisms in it capable of restoring the natural protective properties of the microflora of the gastrointestinal tract. It has a pure sour-milk taste and contains, %: fats (1...5), proteins (more 2.7), carbohydrates (4), organic acids (0.9), saturated fatty acids (2), minerals (0.7) and vitaminsukкефірмолочні продуктиекстракт мелісикафедра технології молока і молочних продуктівkefirdairy productslemon balm extractРозроблення нового виду кефірного продуктуThesishttps://orcid.org/0000-0001-5548-1719https://orcid.org/0000-0003-3013-3245