Порошок шпинату – природний барвник у виробництві харчових продуктів - Корчак, Яна Олександрівна; Бондаренко, Юлія Вікторівна (My University, 2023)
У роботі проведено аналітичний аналіз щодо використання порошку шпинату у виробництві хлібобулочних виробів як натурального барвника. Шпинат містить багато фітопігментів, зокрема, хлорофілу, який є головним фактором, який надає шпинату зеленого кольору. Порошок шпинату містить не тільки хлорофіл, але й інші сполуки, такі як каротини, аскорбінова кислота, залізо та кальцій, що додатково збагачуватимуть продукт.

The paper presents an analytical analysis of the use of spinach powder in the production of bakery products as a natural colorant. Spinach contains many phytopigments, in particular, chlorophyll, which is the main factor that gives spinach its green color. Spinach powder contains not only chlorophyll, but also other compounds such as carotenes, ascorbic acid, iron and calcium, which will further enrich the product.
Keywords: порошок шпинату; хлібобулочні вироби; натуральний барвник; харчова цінність; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; spinach powder; bakery products; natural coloring; nutritional value