Корчак, Яна ОлександрівнаБондаренко, Юлія Вікторівна2024-11-122024-11-122023Корчак, Я. Порошок шпинату – природний барвник у виробництві харчових продуктів / Я. Корчак, Ю. Бондаренко // Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні : матеріали ІІ Міжнародної науково-практичної конференції, 25 жовтня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – С. 166–167.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45708У роботі проведено аналітичний аналіз щодо використання порошку шпинату у виробництві хлібобулочних виробів як натурального барвника. Шпинат містить багато фітопігментів, зокрема, хлорофілу, який є головним фактором, який надає шпинату зеленого кольору. Порошок шпинату містить не тільки хлорофіл, але й інші сполуки, такі як каротини, аскорбінова кислота, залізо та кальцій, що додатково збагачуватимуть продукт.The paper presents an analytical analysis of the use of spinach powder in the production of bakery products as a natural colorant. Spinach contains many phytopigments, in particular, chlorophyll, which is the main factor that gives spinach its green color. Spinach powder contains not only chlorophyll, but also other compounds such as carotenes, ascorbic acid, iron and calcium, which will further enrich the product.ukпорошок шпинатухлібобулочні виробинатуральний барвникхарчова цінністькафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівspinach powderbakery productsnatural coloringnutritional valueПорошок шпинату – природний барвник у виробництві харчових продуктівThesishttps://orcid.org/0000-0002-3781-5604