Сучасні методи керування біотехнологічними процесами - Ладанюк, Анатолій Петрович; Українець, Анатолій Іванович; Кишенько, Василь Дмитрович (My University, 2004)
Розглянуто сучасні методи керування біотехнологічними процесами як складнии нелінійними об’єктами на основі принципів самоорганізації та адаптації. Визначено першорядні напрями досліджень систем керування біотехнологічними процесами харчових виробництв для підвищення їх ефективності та розширення функціональних можливостей. The modern methods of control biotechnological processes as skladnyy nonlinear objects based on the principles of self-organization and adaptation. Defined primary areas of research management systems biotechnological processes of food production to improve their efficiency and functionality.
Keywords: біотехнологічні процеси; атрактор; синергетика; biotechnological processes; attractor; synergetics; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка