Ладанюк, Анатолій ПетровичУкраїнець, Анатолій ІвановичКишенько, Василь Дмитрович2015-05-212015-05-212004Ладанюк, А. П. Сучасні методи керування біотехнологічними процесами / А. П. Ладанюк, А. І. Українець, В. Д. Кишенько // Наукові праці НУХТ. - 2004. - № 15. - С. 82-85.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20549Розглянуто сучасні методи керування біотехнологічними процесами як складнии нелінійними об’єктами на основі принципів самоорганізації та адаптації. Визначено першорядні напрями досліджень систем керування біотехнологічними процесами харчових виробництв для підвищення їх ефективності та розширення функціональних можливостей. The modern methods of control biotechnological processes as skladnyy nonlinear objects based on the principles of self-organization and adaptation. Defined primary areas of research management systems biotechnological processes of food production to improve their efficiency and functionality.біотехнологічні процесихарчові виробництваатракторисинергетикаbiotechnological processesfood productionattractorssynergeticsкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. ЛаданюкаСучасні методи керування біотехнологічними процесами