Вакуум-апарат для кристалізації цукрових розчинів (Патент на винахід №75308) - Пономаренко, Віталій Васильович; Люлька, Дмитро Миколайович; Тимець, Євген Юрійович (My University, 2012)
Вакуум-апарат для кристалізації цукрових розчинів містить вертикальний циліндричний корпус, підвісну гріючу камеру з центральною циркуляційною трубою та механічним циркулятором у вигляді лопатевої мішалки на вертикальному валу з верхнім приводом, патрубком подачі розчину в вакуум-апарат та патрубком відведення готового продукту. Для подачі цукрового розчину в вакуум-апарат додатково виконано патрубок, який розміщений концентрично вертикальному валу циркулятора. Нижній торець патрубка розташований на рівні верхніх кромок лопатей циркулятора, а верхній - знаходиться вище рівня цукрового розчину, що уварюється. A vacuum apparatus for crystallization of sugar solutions contains vertical cylindrical housing, underslung heating chamber with central circulating pipe and mechanical circulator in a form of arm mixer on vertical axle with top drive, socket for supply of solution to the vacuum apparatus, and socket for removing of the finished product. The socket for supply of sugar solution to the vacuum apparatus is additionally installed, concentrically located towards the vertical axle of circulator. The lower butt of socket is located at the level of top edges of circulator blades, and upper – is located above the level of boiled sugar solution.
Keywords: кристалізація; crystallization; циркулятор; circulator; труба; tube; торець; butt; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування