Морозиво з екстрактом чайної троянди - Антонюк, Олена Володимирівна (My University, 2014)
Проведені дослідження щодо розширення асортименту морозива за рахунок застосування екстракту із пелюстків чайної троянди, які є багатим джерелом біологічно активних речовин. Розроблено технологію та рецептури нових видів морозива молочного та ароматичного з екстрактом із пелюстків чайної троянди; встановлено раціональні режими екстрагування; розроблено інженерно-математичну базу для прогнозування ефективності процесу екстрагування у кожному конкретному випадку. Conducted research on diversification ice-cream through the use of extract of tea rose petals, which are a rich source of biologically active substances. The technology and the formulation of new types of ice cream and milk with an aromatic extract from tea rose petals; established rational modes of extraction; developed engineering and mathematical basis for predicting the efficiency of extraction in each case.
Keywords: морозиво; ice-cream; екстракт чайної троянди; extract of tea-rose