Регульований привід у механізмах пакувальних машин - Абдураманов, Д. А.; Токарчук, Сергій Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович (My University, 2007)
Розглянуто особливості побудови приводних систем пакувальних машин на основі сервосистем до складу яких входять крокові двигуни, синхронні та асинхронні електродвигуни. представлено особливості будови та використання різних варіантів сервосистем. Сформульовано основні тенденції розвитку пакувальних машин на базі швидкісних мікропроцесорів із сучасним програмним забезпеченням систем керування сервосистемами. Aspects of construction driving systems packaging machines based servosystem consisting of stepper motors, synchronous and asynchronous motors. presented structural features and use different options servosystem. The basic trends of packaging machinery based on the speed of microprocessors of modern software systems servo control.
Keywords: пакувальне обладнання; packing equipment; привід; сервосистема; двигун; drive; servo systems; servomotor; engine; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки