Функціонально-модульне проектування пакувальних машин - Гавва, Олександр Миколайович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович; Кохан, Олена Олександрівна; Захаревич, Валерій Болеславович; Волчко, Анатолій Іванович; Якимчук, Микола Володимирович; Деренівська, Анастасія Василівна (My University, 2015)
Наведено методологічні засади компонування машин для пакування продукції у споживчу упаковку на основі функціональних модулів. Запропоновано вибір раціонального компонування здійснювати на основі синтезу структури пакувальної машини та одно і багатофакторної її оптимізації. У десяти розділах монографії сформульовані: методи підвищення ефективності проектування пакувальних машин; основні фізико-механічні та хіміко-біологічні властивості харчових продуктів як об’єктів пакування; технології та способи пакування продукції у споживчу тару з урахуванням її генетичного розвитку; структурні схеми пакувальних машин із виділенням типових функціональних модулів; методика моделювання функціональних модулів; метод опису структури пакувальної машини; критерії ефективності роботоздатності пакувальних машин та результати досліджень функціонального зв’язку між критеріями ефективності і структурою пакувальної машини.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; пакування; пакувальне обладнання; функціонально-модульне проектування; харчові продукти; упаковка; packaging; packaging equipment; functional modular design; food