Сучасні міжнародні відносини. Проблеми і перспективи - Троценко, Р.; Пилипенко, Олександр Євгенійович (My University, 2014)
Міжнародні відносини — це сукупність різноманітних відносин між національними державами або групами національних держав, а також створеними ними світовими й регіональними організаціями, у процесі взаємодії яких складається певний світовий або регіональний правовий порядок. International relations - a collection of various relations between nation-states or groups of nation states, and they created the world and regional organizations in the process of interaction that make up a global or regional legal order.
Keywords: сфери суспільної діяльності; держава; міжнародні відносини; spheres of social activity; state; international relations; кафедра гуманітарних дисциплін