Якісна освіта в Україні: досягнення і проблеми на шляху її розвитку - Нестеренко, Наталія Геннадіївна (My University, 2008)
Ці тезиси присвячені проблемам впливу науки і освіти на економічний розвиток України протягом різних періодів її розвитку. Сьогодні в цій сфері є і досягнення і проблеми, що впливають на конкурентоспроможність України. В Україні серйозний кадровий дефіцит. Дуже важливою проблемою є зміст освіти. Буде здійснюватись особистісно орієнтоване навчання, змінюються вимоги до студентів і викладачів. Конкурентоспроможність бізнес освіти стає дуже важливою для України.

These theses are devoted to the problems of the influence of the science and education on the economic development of Ukraine during different periods of its development. Ukraine has serious staff deficit. Very serious problem is the content of education. Personally-oriented education will be provided, requirements for students and teachers are changing. Competitiveness of business education is becoming very important for Ukraine.
Keywords: вплив; influence; розвиток; конкурентоспроможність; дефіцит штата; зміст освіти; бізнес-освітa; development; competitiveness; staff deficit; content of education; business education; кафедра іноземних мов професійного спрямування